Follow TV Tropes

Following

Nl / Sarcastische Spotter

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/deadpan_snarker.jpg

"Wow, sarcasme. Dat is origineel."

Een personage die regelmatig gevatte, sarcastische, soms bittere, en af en toe speelse opmerkingen maakt. Ze kunnen behoorlijk variëren van zeldzame, grappige one-liners tot enorme botheid.

De Sarcastische Spotter(wat, heb je ook andere soorten spotters dan? Misschien de Volledig Oprechte Grappenmakers?) bestaat om een gat in hoogdravendheid te prikken, de onwaarschijnlijkheden uitwijzen in bepaalde plannen, en grappige teksten te zeggen. Meestal het meest cynische bijpersonage. In veel gevallen is er de implicatie dat de spotter een een goede leider, strategist of consultant zou zijn vanwege hun vaardigheid om meteen de tekortkomingen in een opgesteld plan te zien. Vaker wel dan niet is hun constante spot het enige wat de andere personages ervan weerhoudt dit zelf te zien (verbijsterend genoeg houden de meeste mensen er niet van om constant bespot te worden door hun leider of strategist. Hoe verrassend.) In andere, gevallen maakt de Sarcastische Spotter gebruik van sarcasme omdat ze de enige met verstand zijn. Krijgen meestal een dodelijke blik toegeworpen wanneer ze te ver gaan (en waarschijnlijk is dit ook niet zonder één van henzelf).

Soms is de Sarcastische Spotter er niet toe in staat om sarcasme te vermijden, vanwege een onzekerheid over het uitdrukken van enige oprechte gedachten of gevoelens, en de angst om uit de cynische positie en bescherming te stappen.

Alhoewel de Spotter al eeuwenlang bestaat (zowel in fictie als in het echt), is de meest recente incarnatie ontstaan in de vroege jaren dertig met de nieuwe populariteit van films met geluid en de opkomst van "zinger" komedie.

Wel, wat de voorbeelden uit het echte leven betreft... ''Sommige'' mensen hebben geen gevoel voor humor. Wij van TvTropes zouden natuurlijk nooit hun tere zieltjes willen kwetsen.


[Engels: Deadpan Snarker]

Alternative Title(s): Deadpan Snarker

Top