Follow TV Tropes

Following

Nl Administratie / Naamruimte

Go To

In wiki-technisch jargon betekent "naamruimte" een gedeelte van de organisatiestructuur van de Wiki. Het moet voldoende duidelijk worden bij het lezen van de URL van de huidige pagina waar je zich op dat moment bevindt. De URL van deze pagina is bijvoorbeeld https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/NlAdministratie/Naamruimte . Het bevindt zich in de NlAdministratie naamruimte.

Tropes horen in de Main naamruimte. Omdat Main de standaardnaamruimte is, hoeft je niets bijzonders te doen wanneer je Wiki Words schrijft om ernaar te linken. Voor Nederlandse vertalingen van tropes, gebruik je de Nl naamruimte, waarvoor je het volgende moet doen om naar te linken:

Advertisement:

Als je naar pagina's in een andere naamruimte wilt linken, moet je ze als volgt opmaken:

Namespace/PageTitle

of voor titels met één woord:

Namespace/{{Title}} bijv. Avatar.

De pagina Article Count vermeldt de momenteel gebruikte naamruimten en het aantal pagina's in elk ervan. Moderators kunnen bepaalde naamruimte-specifieke functies instellen op Namespace Config, reguliere tropers kunnen de instellingen zien. Wat volgt is een algemene uiteenzetting.

Nederlandse toevoeging: deze naamruimtes zijn voor Engelse pagina's. Achter een aantal van deze staat de Nederlandse variant of een voorgestelde Nederlandse variant die nog niet gebruikt is. Voor alle varianten staat "Nl", wat voor anderen aangeeft dat het een Nederlandse pagina betreft.


    open/close all folders 
Advertisement:

    Media naamruimtes 
In een perfecte wereld zou elk werk op TV Tropes zich in de bijbehorende naamruimte bevinden. Maar in de woorden van Fast Eddie: "Als we meer hadden nagedacht, is dat de manier waarop we vijf jaar geleden zouden zijn begonnen."

We vertrouwen op toenemende verandering om werken te migreren naar naamruimten voor hun respectievelijke Media Categories: live action tv-series naar de Series naamruimte, comicbooks naar Comic Book, films naar Film, enz. U kunt helpen door het verplaatsen van een werkartikel dat je toevallig tegenkomt en dat op de verkeerde plaats staat. (Zie How to Move a Page voor stapsgewijze instructies.)

The media namespaces currently used include:

    Subpagina Naamruimtes 
Dit zijn de naamruimtes waarvan de pagina's gerelateerd zijn aan of direct linken naar een Main of Media pagina. Ze bevatten informatie over een trope of werk die te veel zou zijn om in de hoofdpagina te passen en worden naar elkaar gelinkt door de icoontjes bovenaan de pagina onder de zoekbalk.

    Momenten Naamruimtes 
Dit zijn de subgroepen van subpagina's die speciale momenten van een bepaalde show opsommen.

    Voor De Lol en andere Naamruimtes 

    Overig 

Translation namespaces

Gedeeltelijke vertalingen van de wiki naar andere talen, waarvan de compleetheid varieert. Zie Home Pages voor een lijst.

Forum threads about namespaces

Natuurlijk hebben naamruimtes wat onderhoud nodig, wat gegeven wordt door drie forum onderwerpen: Media namespaces -- a battery of questions wanneer je niet zeker weet in welke naamruimte een pagina moet, Wick Migration voor hulp met het verplaatsen van wicks tussen naamruimtes en Suggesting new namespaces om nieuwe naamruimtes voor te stellen. Mocht je ideeën of vragen hebben over Nederlandse naamruimtes, kun je naar de forum Nederlandse Vertaling (Dutch Translation) gaan.
Advertisement:

[Engels: Namespace]

Alternative Title(s): Namespace

Top