Follow TV Tropes

Following

Nl / Tropes

Go To

Een trope is een hulpmiddel of conventie voor het vertellen van verhalen, een snelkoppeling voor het beschrijven van situaties die de verteller redelijkerwijs kan aannemen van het publiek. Tropes zijn de manier waarop een verhaal wordt verteld door iedereen die een verhaal te vertellen heeft. We verzamelen ze, voor het plezier dat ermee gepaard gaat.

Tropes zijn niet hetzelfde als cliches. Ze zijn misschien gloednieuw maar lijken alledaags en afgezaagd; ze kunnen duizenden jaren oud zijn maar ook fris en nieuw lijken. Ze zijn niet slecht, ze zijn niet goed; tropes zijn hulpmiddelen die de maker van een werk gebruikt om hun ideeën aan het publiek kenbaar te maken. Het is vrijwel onmogelijk om een ​​verhaal zonder tropes te maken.

Hier is een lijst met indexen, opgesplitst in conceptuele groepen. Aan de onderkant van elke trope-pagina vindt u een handige Volgende of Vorige koppeling waarmee u alfabetisch kunt bladeren. Dit is een lange lijst van alle tropes die we al gecatalogiseerd hebben. U kunt echter in beide gevallen een voorraad Narnia Time meenemen.

Dit is de Nederlandse versie van de Tropes-pagina. De onderstaande index refereert naar Engelse indexpagina's. Hiervan zijn onderaan reeds bestaande Nederlandstalige versies te vinden. Dit is een lange lijst van alle tropes in het Nederlands die al gecatalogiseerd zijn. Deze hebben de Nl-namespace.


Hoofdindexen (Engels):

Andere Indexen (Engels):


Nederlandse Trope-index


[Engels: Tropes]

Top