Follow TV Tropes

Following

Nl / Serieuze Zaak

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/big_lebowski_walter_smokey_gun.jpg
"Dit is bowlen. Er zijn regels."

"Some people believe football is a matter of life and death. I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that."
Bill Shankly
Advertisement:

Serieuze Zaak is wanneer een verhaal over een activiteit gaat waarbij een aanzienlijk deel van de populatie in die wereld het veel serieuzer neemt dan zou moeten. Als de populariteit van een doorsnee object die van Elvis Presley, The Beatles en Michael Jackson bij elkaar evenaart, of als er reguliere scholen aan toegewijd zijn in plaats van het aanleren van lezen, schrijven en rekenen, dan is het een Serieuze Zaak.

Vaak is het een onbenullige reden voor oorlog, en kan het een gesprek over koetjes en kalfjes veranderen in een verhit debat. Iemand die het gewoon niet los kan laten wordt mogelijk een Single-Issue Wonk. Als competitie erbij betrokken is, kun je bijna garanderen dat de tweede plek voor verliezers is. Regelmatig "tegengegaan" door de Cavalier Competitor. Vergelijk "Stop Having Fun" Guys. In musicals is dit vaak van toepassing op dansen. Voor het gezegde dat "het internet een serieuze zaak is", zie G.I.F.T. Gerelateerd aan I'm Not Here to Make Friends. Verwar niet met Mundane Made Awesome, alhoewel de twee tropes regelmatig overlappen.

Advertisement:

Vergelijk met Duels Decide Everything, Comical Overreacting. Wanneer een relatief klein vergrijp wordt behandeld als Serieuze Zaak, dan is dat Felony Misdemeanor.

Contrasteer Not a Game, Matter of Life and Death.


[Engels: Serious Business]

Alternative Title(s): Serious Business

Top