Follow TV Tropes

Following

Nl / Sub-Trope

Go To

Sommige tropes zijn nogal breed. Sommigen zelfs zo breed dat een specifieke vorm daarvan al een opzichzelfstaande trope kan zijn.

Laten we zeggen dat er een trope is voor 'jongleren'. Je beseft je dat 'jongleren met messen' en 'vuurjongleren' ook vrij veelvoorkomend zijn — sterker nog, je kunt wel tientallen voorbeelden van beiden bedenken. Dat zouden dan Sub-Tropes kunnen worden, waarbij 'jongleren' in het algemeen hun Super-Trope is. Ze delen allemaal een gemeenschappelijk thema in hun definitie, maar individueel hebben ze allemaal eigenschappen waardoor je ze van elkaar kunt onderscheiden.

Advertisement:

Wat een sub-trope een sub-trope maakt is niet eenduidig. Vaak is het zo dat de voorbeelden van een sub-trope specifieke gemeenschappelijke elementen heeft die je niet ziet in de andere voorbeelden van z'n Super-Trope. Dit specifieke element maakt de sub-trope Hetzelfde, Maar Specifieker dan de 'papa'-trope. Een trope kan meerdere innerlijke variaties bevatten, en zodra voorbeelden van zo'n variatie kenmerkend genoeg zijn, vormt het een sub-trope. Alle sub-tropes moeten worden vermeld in plaats van de super-trope, omdat de sub-trope de aanwezigheid van de super-trope impliceert.

Tevens kunnen sommige tropes sub-tropes zijn van meer dan één super-trope. Dit kan zijn omdat deze super-tropes een aspect met elkaar delen, of gewoon omdat de twee tropes gecombineerd worden.

Het belangrijkste is de definitie van de super- en sub-tropes. Elk voorbeeld van een sub-trope is in alle gevallen ook een voorbeeld van z'n super-trope.

Advertisement:

Vergelijk met Zustertrope.


[Engels:Sub-Trope]
Top

How well does it match the trope?

Example of:

/

Media sources:

/

Report