Follow TV Tropes

Following

Nl / Zak Met Een Hart Van Goud

Go To

"lk moet om liefdeswille wreed wel wezen:
Een slecht begin, en erger is te vreezen."
Hamlet

Iemand waarvan je verwacht dat het een grote Klootzak is, heeft een aantal goede kwaliteiten achter hun ruwe houding. Af en toe zullen ze proberen er een Verborgen Hart van Goud van te maken.

In een romantische serie is een vrouwelijk personage in deze rol meestal een Tsundere in plaats hiervan (soms is ze beide). Een mannelijke versie is meestal Verontrust maar Schattig, en zijn hart van goud zou nooit zwaarder moeten wegen dan zijn innerlijke zak want Alle Meiden Willen Foute Jongens, alhoewel het kan als een vrijgezelle vrouw een goede man zoekt. Als zijn zakkerigheid dreigt zijn goede kwaliteiten te overschaduwen, zal hij waarschijnlijk een Martelaar In Liefde aantrekken.

Advertisement:

Soms Waarheid in Televisie, alhoewel je van voorbeelden uit Het Echte Leven kan verwachten dat dit subtieler is dan in fictie. Vaak wordt dit gedaan Om Te Lachen, maar niet altijd. Ze komen net zo veel voor in drama, spanning, horror en andere genres als in komedie. Een reden hiervoor is dat ze een handig Plot Apparaat zijn. Uiteindelijk kan een klaarblijkelijke eikel die de familie redt van hun echte stalker, in plaats van deze stalker zelf zijn, een bron zijn van Hartverwarmende Momenten als dit goed is gedaan.

Als hij een mannelijke man is die een onverwacht delicate hobby najaagd, dan is het mogelijk een geval van Echte Mannen Dragen Roze. Het publiek kan ook meer sympathiseren met de ZMEHVG als hij regelmatig wordt getoond met een goede reden voor zijn boosheid of irritatie. Zelfs de meest geduldige zielen kunnen maar zo lang de Enige Met Verstand blijven als ze omringd zijn door idioten. Een of twee Aai de Hond-momenten hier en daar voor karakteruitdieping geeft niet echt een hart van goud. Een echte ZMEHVG heeft vele van deze momenten. Of misschien zijn deze zeldzaam, maar krachtig. Of misschien neigen ze meer naar het "Zak" gedeelte maar beginnen ze het "Hart van Goud" deel te laten zien na de Klootzak Realisatie. Hoe dan ook, uiteindelijk weten ze de zak in hen uit te balanceren. Als dit niet gebeurd, zijn ze gewoon een klootzak, of erger, een Zak Met Een Hart Van Zak.

Advertisement:

Vergelijk met Hidden Heart of Gold, Bitch in Sheep's Clothing, Noble Demon, Bruiser with a Soft Center, Hero with an F in Good, Innocently Insensitive, Aw, Look! They Really Do Love Each Other, en Sour Outside, Sad Inside. Soms gesubverteerd als Zak met een Hart van Zak. De Leuke Alfa Bitch is een frequente Vrouwelijke Tegenhanger van de meestal mannelijke Zak met een Hart van Goud.

Waarheid in Televisie: Het merendeel van de eikels die je in je leven zal tegenkomen zullen een aantal goed kwaliteiten hebben. Weinig mensen zijn zulke eikels dat ze om niemand geven, en cynische mensen neigen ernaar beter om te gaan met slechte situaties, dus om er één als vriend te hebben kan handig zijn als dingen neerwaarts gaan. Aangezien je hier nog steeds mensen eikels noemt, voeg alsjeblieft geen voorbeelden uit het echte leven toe.

Advertisement:


[Engels: Jerk with a Heart of Gold]

Alternative Title(s): Jerk With A Heart Of Gold

Top

How well does it match the trope?

Example of:

/

Media sources:

/

Report