Follow TV Tropes

Following

Nl / Onnodig Dingen Onnodig Herhalen

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/screenshot_20190215_232901_youtube.jpg
Zeg het ze, Geert.Bron: 

"Zo praat ik niet! Ik communiceer heel anders. Ik doe niet aan herhalen, repeteren, itereren, hetzelfde steeds weer opnieuw zeggen. Ik ben duidelijk, beknopt, altijd ter zake!"
Mojo Jojo, The Powerpuff Girls
Advertisement:

Beschrijf Onnodig Dingen Onnodig Herhalen hier door een beschrijving te schrijven van Onnodig Dingen Onnodig Herhalen.

Tijdens een opsomming herhaalt een personage een van de opgesomde delen. Kan eindigen met een "Heb ik X al genoemd?" als-ie een lijst maakt. Vaak gebeurt het zo: "A, B, C, B, D, B, E... en zei ik B al?", of wordt "Je zei X twee keer" beantwoord met "Ik vind X leuk." Dit gebeurt vaak wanneer lijstjes opgesomd worden.

Dit gebeurt ook vaak met acroniemen, dan wordt een deel van het acroniem gebruikt naast het acroniem zelf; zoals LCD-display, waarbij de 'D' al staat voor display.

Normaal gesproken heet dit een pleonasme of tautologie, en wordt het gebruikt voor zowel een stilistische literaire bron van de literaire taal, als voor opvulling door luie studenten die over hetzelfde onderwerp schrijven in dezelfde alinea van hetzelfde voor hetzelfde. Het wordt afgekeurd door taalkundigen, die geloven dat het gebruik van redundantie betekent dat de gebruiker die zich daaraan schuldig maakt een cultuurbarbaar is. Bovendien is het de krachtigste kracht van Kapitein Overduidelijk.

Advertisement:


[Engels: Department of Redundancy Department]

Alternative Title(s): Department Of Redundancy Department

Top