Follow TV Tropes

Following

Nl / De Sul
aka: The Ditz

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/theditz_4.png
"Ik weet vrij zeker dat mijn kat in mijn dagboek heeft gelezen."

Lord Percy: De hedendaagse mode is richting het kleine.
Blackadder: In dat geval heeft u het meest modieuze brein in Londen.
Blackadder II
Advertisement:

De Sul is een personage wiens kenmerkende karakteristiek buitengewone domheid is, of eigenaardigheid. Vrouwelijk sullen zijn vaak lief en naïef, terwijl mannelijke sullen vaak onnozel, maar sympathiek. Hoe dan ook zijn ze bijna altijd vriendelijk en sociaal. De Sul is geschreven om onbedoeld grappig over te komen. In dramaseries zijn ze de vrolijke noot.

In tegenstelling tot The Fool is De Sul zelden in echt gevaar, en zelfs als ze het waren, dan kunnen ze meestal op geluk rekenen om ze te redden. Alhoewel, donkere of meer cynische verhalen neigen ernaar om ze niet zo goed gezind te zijn.

Een goed-uitziende Sul (van elk geslacht) is misschien een onnozele schoonheid. Sommige sullen zijn rijk en onafhankelijk. Een Sul die een massief lichaam heeft is een dommekracht. Een sexy secretaresse van deze klasse is een sullige secretaresse.

Advertisement:

Een meer competente Sul zal vaak The Fool worden. Op extreem niveau kan de Sul ontwikkelen tot een Wolkenkoekoeklander.

Eén van de redenen dat je De Sul op zo veel televisieseries vindt is dat het iemand geeft waar het publiek zich superieur aan kan voelen. Maakt niet uit hoe stom je bent, je bent slimmer dan De Sul. In bepaalde situaties kan deze karaktertrek ervoor zorgen dat ze ervan verdacht worden een onduidelijke stoornis te hebben zodat hun algemene gedrag verklaard kan worden.

Zie ook: Asian Airhead, Genius Ditz, Obfuscating Stupidity, Dumb Blonde, en The Klutz. Kan overlappen met This Loser Is You, maar het is niet hetzelfde.

In extreme gevallen, als het personage doodgaat door hun domheid, zie Too Dumb to Live. Als het personage anders in gevaar brengt vanwege hun domheid, zie Lethally Stupid.

Advertisement:


[Engels: The Ditz]

Alternative Title(s): The Ditz

Top

How well does it match the trope?

Example of:

/

Media sources:

/

Report