Follow TV Tropes

Following

Nl / Moord, Brand en Twee Koekjes Pakken

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/occupy_204.jpg
"Lincoln Sternn, u staat hier beschuldigd van 12 moorden van de eerste graad, 14 gevallen van gewapende diefstal van eigendom van de Federatie, 22 gevallen van piraterij in hoge ruimtes, 18 gevallen van fraude, 37 gevallen van verkrachting ... en één verhuizingsovertreding ."
Prosecutor, Heavy Metal
Advertisement:

Bij het opsommen van drie of meer dingen, is het een komische regel om niet sterk te eindigen, maar om een paar sterke voorbeelden op te noemen, gevolgd door een erg zwak voorbeeld, omdat het grappig is. Soms volgt dit de Rule of Three, maar soms verhoogt een langere lijst het humor-gehalte.

De termen Moord en Brand in de naam komen uit "moord en brand" roepen, een uitdrukking die aangeeft dat iemand een groot gevaar of schande waarneemt. Voor het laatste deel komt er een stereotiep over Nederland bij kijken, namelijk dat de mensen daar gierig zouden zijn. Een tweede koekje pakken bij de koffie of thee, zou worden afgekeurd, omdat men dit als hebberig ziet. Terwijl als je er over nadenkt, een enkel koekje niet van zo een groot belang hoeft te zijn. Het wil natuurlijk niet zeggen dat de meeste Nederlanders dit ook daadwerkelijk dwars zal zitten.

Advertisement:

Zie ook: List of Transgressions, Arson, Murder, and Lifesaving, Felony Misdemeanor, Good News, Bad News, Odd Name Out, The Triple. Vergelijk Poke the Poodle, All Crimes Are Equal, Jaywalking Will Ruin Your Life, wanneer het kleine vergrijp grote gevolgen met zich draagt. De inversie is Bread, Eggs, Milk, Squick, waar een lijst van ogenschijnlijk gewone dingen eindigt met iets veel donkerders. Clue, Evidence, and a Smoking Gun is een gerelateerde inversie waarbij het gaat om deducties in plaats van het opsommen van dingen.


[Engels: Arson, Murder, and Jaywalking]]

Alternative Title(s): Arson Murder And Jaywalking

Top

Example of:

/
/

Feedback