Follow TV Tropes

Following

Nl Administratie / TV Tropes-Richtlijnen
aka: TV Tropes Customs

Go To

Hier bij TV Tropes zijn we niet erg bezig met officiële regels. Regels zorgen ervoor dat mensen naar mazen in de wet zoeken. We geven de voorkeur aan algemene richtlijnen en vertrouwen op het gezonde verstand van mensen, of onze staf, in het geval dat mensen geen verstand meer hebben, om te bepalen wanneer iemand de grens is gepasseerd.

We hebben hier veel gewoontes waar we niet eens aan denken, maar die misschien helemaal vreemd lijken voor iemand die nieuw is in de wiki, of nieuw voor een subcultuur binnen de wiki zoals YKTTW of de Trope Repair Shop.

Advertisement:

Dus, hier is een lijst met gebruiken die je moet kennen in onze unieke en totaal niet enge cultuur:

Algemeen

 1. Wees geen lul. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. We verwachten van redacteuren dat ze elkaar beleefd behandelen, ook als ze het er niet mee eens zijn. Dit omvat forumberichten, wijzigingsredenen, discussiepagina's en bijgedragen pagina's. Onze cultuur streeft ernaar beschaafd te zijn, zelfs als we dat liever niet zijn.

 2. We willen graag de grens bewandelen tussen preutsheid, gezinsvriendelijk zijn en op een enge manier zwijmelen over aantrekkelijkheid en/of seksualiteit. Als het gaat om seks en bloederigheid, geef alleen de feiten. Als het erom gaat hoe aantrekkelijk jij, als de editor, een personage of acteur vindt, neem dat dan ergens anders mee naartoe. Zie No Lewdness, No Prudishness voor meer informatie.

 3. Als je toevallig een opschorting van het bewerken krijgt, is het waarschijnlijk geen permanent verbod. Het is meestal een manier voor onze medewerkers om met je te praten voordat je nog meer schade kunt aanrichten en kunt bepalen of je in staat bent om van je fouten te leren en een gewaardeerde bijdrager te worden. Ga naar Edit Banned thread en vraag wat je fout hebt gedaan. We zijn niet op zoek naar kruiperigheid, maar gewoon beleefdheid en een goede reden om te geloven dat je het niet nog een keer zult doen (of om te ontdekken dat het een misverstand was, want dat gebeurt ook).

 4. Ons primaire doel is hier om tropes te catalogiseren. We willen graag plezier hebben terwijl we dat doen, en we moedigen waar mogelijk luchtige omgangstaal en humor aan. We zijn ook in orde met de dingen die Voor de LOL zijn... tot het moment dat het conflicteert met onze Prime Directive. Houd het plezier waar het hoort en alles zal goed naast elkaar bestaan.

 5. Aan de andere kant, als jouw idee van "plezier" het afkraken van werken, makers of mensen in het algemeen is, dan is dit waarschijnlijk niet de wiki voor jou. We zijn hier om fictie te 'vieren', niet om erover te zeuren. Tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat zwijmelen over je favoriete ding ook niet het punt van de hoofdpagina's is, hoewel het minder storend is.
Advertisement:

De wiki behoorlijk bewerken

 1. Dit zegt nauwelijks iets, maar elke vorm van pagina vandalisme is niet toegestaan, ook al is het maar een grapje.
 2. Edit Wars zijn ook niet toegestaan, zelfs als je weet dat je gelijk hebt. Probeer zaken uit te werken op de discussiepagina, via PM, of, mocht het niet lukken, breng het probleem naar Ask The Tropers.
 3. Edit Reasons worden ten zeerste aangemoedigd. We zijn niet paranormaal of telepathisch, en wat voor jou vanzelfsprekend is, is misschien niet voor iedereen duidelijk. Laat ons weten wat je doet.
 4. Als je iets wilt verwijderen, geef dan een reden voor de bewerking. Het achterlaten van een bewerkingsreden is altijd een goed idee, maar het is vooral belangrijk als je inhoud verwijdert. En verwijder nooit alle inhoud van een pagina; dat wordt pagina-blanco genoemd en is bijna gegarandeerd een eenrichtingskaart voor een opschorting. Als een volledige pagina moet gaan, gebruik dan de Cut List.
 5. The Fic May Be Yours, but the Trope Page Is Ours. Zolang het binnen de richtlijnen voor inhoud valt, kan niemand ons vertellen wat we wel of niet kunnen verdragen. Als je de auteur bent van een werk waarop we een pagina hebben, heb je niet het recht om de pagina te blanco. Als je vindt dat de pagina misleidend of negatief is, of andere problemen bevat, heb je het recht deze te corrigeren of te bespreken, maar pas op dat je zeer bevooroordeeld bent en waarschijnlijk een second opinion moet vragen.
 6. Als het gaat om Amerikaanse vs. Britse spelling, wint degene die er eerder was. Daarom hebben we Color-Coded for Your Convenience en Color-Coded Elements on Main, terwijl de andere spelling de omleidingsstatus krijgt. Corrigeer alstublieft de Amerikaanse of Britse spelling niet op een pagina die je ziet.
 7. Vergeet niet om een trope extra te controleren voordat je hem aan een pagina toevoegt. Het is misschien niet hoe het klinkt, of de definitie is mogelijk verschoven sinds de laatste keer dat je het hebt gelezen.
 8. We moedigen mensen aan om kleine problemen op te lossen die ze zelf zien. Als je een slecht voorbeeld ziet, slechte opmaak, een index waar een trope echt op zou moeten zitten, een zustertrope die niet wordt genoemd, of een ander klein probleempje met welke pagina dan ook, aarzel dan niet om het te repareren. En met repareren bedoelen we het direct repareren, niet een sub-tekst toevoegen die het corrigeert.
 9. Het is volledig toegestaan ​​om een ​​werkpagina, zachte of harde gesplitste voorbeeldlijsten op werkpagina's, voorbeeldlijsten op werkpagina's een naamruimte te geven of in folders te stoppen, of omleidingen zonder toestemming van iemand te maken, hoewel je een reden voor de bewerking moet achterlaten en op de discussiepagina moet noteren.
 10. Als je een Zero-Context Example tegenkomt, kun je dit het beste uitbreiden. Als je niet bekend genoeg bent met het bronmateriaal, is de voorkeursmethode om ermee om te gaan, het te veranderen in een opmerking (voeg " %% " toe aan het begin van de regel). Hierdoor wordt het onzichtbaar voor de toevallige lezer, terwijl andere editors worden uitgenodigd om het uit te breiden en terug te zetten op de pagina als een goed voorbeeld. Natuurlijk, als je er bekend mee bent, en de ZCE is ook nog onjuist, verwijder deze in ieder geval en laat een reden voor bewerken. Zie de Fixing Zero-Context Examples thread voor meer informatie.
 11. Voor mogelijke Not Safe for Work-dingen, zie No Lewdness, No Prudishness. Korte versie: seks is een onderdeel van fictie, dus je kunt erover praten (de meeste dingen), zolang je de pagina zelf niet in een voorbeeld ervan verandert. Er zijn echter enkele dingen die verboden zijn om de overleving van de site te garanderen: Zie The Content Policy.
Advertisement:

Reparaties van Pagina's en Afbeeldingen

 1. Grote veranderingen, zoals het opnieuw definiëren van een trope, het een andere naam geven, het verwijderen van alle of de meeste voorbeelden, het knippen ervan, het samenvoegen met een andere trope, of het splitsen in meerdere tropes, heeft een algemene consensus nodig om verder te gaan. Neem problemen van die aard naar de Trope Repair Shop in plaats van zelf te proberen de reparatie uit te voeren.
 2. Crowners zijn ons stemsysteem. De naam is een Artifact Title van toen ze werden gebruikt om een ​​Moment of Awesome te bepalen, maar ze zijn daarvoor nooit echt van de grond gekomen. We gebruiken ze wanneer we consensus nodig hebben, meestal om een ​​afbeelding te kiezen of om een ​​trope te maken die kapot lijkt. Raadpleeg de pagina How Crowners Work voor meer informatie over dit proces.
 3. Over afbeeldingen gesproken, je kunt een afbeelding kiezen voor een pagina zonder beeld zolang dit beleid niet in strijd is met ons beleid over afbeeldingen, of je kunt de pagina naar Image Pickin'. Als een pagina echter al een afbeelding heeft en je denkt niet dat deze werkt, kunt je deze alleen in Image Pickin' wijzigen. Wijzig of verwijder geen afbeeldingen die zijn gelabeld als afkomstig van Image Pickin' zonder eerst daarheen te gaan.

Pagina's en YKTTW maken

 1. Work Pages Are a Free Launch. Ken je een werk dat geen pagina heeft? Voeg deze toe (tenzij deze natuurlijk in strijd is met ons Content Policy)! Je kunt YKTTW echter wel gebruiken als je hulp nodig hebt door eerst met tropes uit te werken. Als je dat doet, is het een goed idee om specifiek te vermelden dat dit is wat je aan het doen bent, anders krijg je een reeks antwoorden waarin staat dat je geen YKTTW nodig hebt.
 2. Aan de andere kant moeten nieuwe tropes en nieuwe indexen - dus alle pagina's in de Main/ naamruimte - door YKTTW gaan.
 3. Al diezelfde regels over het bewerken van wiki-pagina's zijn van toepassing op YKTTW-concepten - het is goed om voorbeelden toe te voegen en kleine correcties op de beschrijving toe te passen, maar alles wat groots is (of als je het gewoon niet zeker weet) moet eerst worden besproken.
 4. Je bent vrij om iemands YKTTW alleen te lanceren als er een Up for Grabs-melding is of als de sponsor het concept niet heeft bewerkt of twee maanden of langer heeft gepost. Anders is het nogal onbeleefd, weet je.
 5. Voordat je een trope probeert te starten, leer hoe je dit goed kunt doen. Als je dat niet doet, start je een lege rode link in plaats van je trope. Als je stiekem iemands trope verkeerd lanceert, roep je de vurige wraak van de andere YKTTWers over je af.
 6. Ons beleid voor namen is Clear, Concise, Witty, in die volgorde van belangrijkheid. Wees alsjeblieft niet beledigd als je voorgestelde naam voor een trope wordt neergeschoten omdat je niet aan deze criteria voldoet.
 7. Negeer in YKTTW geen suggesties of start een trope met bezwaren tegen een of meer aspecten totdat deze zijn opgelost. Vraag in geval van twijfel om hulp bij de YKTTW Workstation-thread.
 8. Vergeet niet de pagina's die je maakt op een index te zetten. Hiervoor zoek je de juiste index en voegt je een link toe aan je artikel in de juiste volgorde. Je moet dit doen nadat je de pagina maakt om de indexering te laten werken. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een index, plaats dan hier.


[Engels: TV Tropes Customs]

Alternative Title(s): TV Tropes Customs

Top