Follow TV Tropes

Following

Nl / Aanduidende Alliteratie

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/alliteraties.jpg
Dit Maakt Merkherkenning Menigmaal Makkelijker.

Ver vandaan vernielen veelvuldige vuurmonden van vijandelijke vloot versterkte vestigingen van vreedzame verdedigers. Vrijbuiters vooruit. Vreselijk voorbereidend vuurgevecht voor volledige veldslag van vechtlustige veroveraars. Volle vuurkracht voor verwoesting van verdedigde verblijfplaats van veroordeelden. Verbrijzelen van verre vraagt van volwassen vrijschutters vol vakmanschap. Vliegende vuurkogels versplinteren vroeger vervaardige versperringen. Verhip. Volle vuurdoop van verradelijke vandalen. Voltreffers veroorzaken vlammende vuurgloed.
'Suske en Wiske, "De zonnige zeurpiet"

Een 'aanduidende alliteratie'-artikeltitel moet identieke initiatie-iconen bevatten in de tropetitel die de troper toepasselijk toepast, waarbij woorden worden uitgekozen, uitzonderingloos, op unitaire uitganspuntletters.

...Of minder vaag verwoord, collectieve consonanten combineren aan het begin van woorden. Het is een Sub-Trope van twee fonetische vaderfenomenen — "consonance" (samenklank) en "assonance" (halfrijm), waarbij soortgelijke sounds samen in individuele woorden te horen zijn.

Verschillende mate aan alliteratie is makkelijk mogelijk, als je deze regels aandachtig afweegt:

  • Alliteratie is meer van toepassing op uitspraak dan op spelling.' Voorbeeld: "Fatale FamilieVaas" is absoluut een Aanduidende Alliteratie ("v" = "f"), terwijl "Cynische Chicks" dat... niet bepaald is ("c" en "ch" hebben een uitermate andere uitspraak). Echter kunnen zinnen, namen of titels die enkel in spelling alliteratief zijn nog steeds gezien worden als alliteratie.
  • Met alliteratie hoeft niet elk woord een gelijke beginklank te hebben. Kleine woorden zonder verbale nadruk kunnen dus effectief in de alliteratie gemoffeld worden. Bijvoorbeeld: in "Lekker lekker van Lassie" valt de 'van' haast niet op.

Individuele interpretatie van deze praktische praktijken varieert per persoon. Sommige mensen vinden het een goede grammaticagrap, en voor anderen is het een eigenlijke ergenis. De Regel Van Drie kan van toepassing zijn.

Zie Naam met Alliteratie voor een lijst met Alliteratie-tropenamen.


[Engels: Added Alliterative Appeal]

Alternative Title(s): Added Alliterative Appeal

Top