Follow TV Tropes

Following

Nl Administratie / Wel Corrigeren, Niet Reageren
aka: Repair Dont Respond

Go To

"Wel Corrigeren, Niet Reageren"
"Dit is een Wiki"
"Je Kunt Het Altijd Zelf Aanpassen"
"Neem Initiatief"
"Los Het Dan Op"

Deze vooraf bepaalde berichten doelen allemaal op hetzelfde concept, dat erg belangrijk is voor iedere wiki: gebruikers zijn verantwoordelijk voor de inhoud. Als je een fout ziet, mag je het verbeteren. Als je het gevoel hebt dat er iets mist, mag je het toevoegen. Als je merkt dat er ergens nog geen artikel van is, mag je die aanmaken (met enkele uitzonderingen). Niemand zal klagen zolang je er geen zooitje van maakt.

Advertisement:

Wel Corrigeren, Niet Reageren

Je moet nooit een reactie achterlaten in een artikel waarin je uitlegt dat een sectie foutief of incompleet is. Indien een voorbeeld incompleet is, kun je het aanvullen. Indien je een vraag of opmerking hebt over het voorbeeld, kun je een bericht achterlaten in de discussiepagina of op het Ask The Tropers-forum.

Dit soort bewerkingen zullen vaak verschijnen als een foutieve Voorbeeldinvulling In Tropelijsten. Schrijf nooit een toevoeging aan een voorbeeld die eronder is ingesprongen, die wordt dan verwijderd en gemarkeerd als kletspraat. Nu we toch bezig zijn - geef in een artikel ook geen Contextloze Voorbeelden en stel geen retorische vragen, want ook deze twee zijn gevoelig voor kletspraat.

Ennuh, gebruik ook niet teveel vooroordelen in je tekst. We hebben geen interesse in verschillende kanten van een argument aanhoren, en we staan niet toe dat legitieme standpunten worden verwijderd, zolang ze maar op de juiste plek staan.

Advertisement:

Je Kunt Het Altijd Zelf Aanpassen

Soms plaatsen gebruikers een klacht over een onjuist voorbeeld, of een artikel dat besmet is met kletspraat of niet juist is gesorteerd, of missende informatie in de beschrijving van een artikel. De reactie op zo'n klacht is meestal, Los Het Dan Op. Je hebt toestemming om dingen toe te voegen of te corrigeren - Dat niet alleen, we hangen er zelf van af bijaldien we een accurate en grondige Wiki willen zijn (en dat willen we zeker). Neem Initiatief en maak de aanpassingen die jij nodig acht.

Hetzelfde geldt als we geen artikel hebben voor een bepaald werk of een bepaalde maker. Dit Is Een Wiki: als je een artikel over iets wilt maken, ga er dan voor. Zie hier de (Engelstalige) handleiding voor het maken van een werkartikel, inclusief een voorbeeldpagina om mee te beginnen.

Advertisement:

Voor het maken van tropes zijn we iets strenger. Kijk - of vraag - eerst bij de Trope-Zoeker of we het concept al hebben. Indien dit niet het geval is, kun je je trope-idee pitchen aan de TvTropes-community bij de 'Trope Launch Pad'.

Uitzonderingen

  • Indien er een slotje op een artikel zit, ga dan naar dit topic op het forum om wijzigingen aan te vragen.
  • Zoals eerder vermeld moeten nieuwe concepten voor tropes gepitcht worden bij het Trope Launch Pad voordat ze de lucht in mogen.
  • Voorbeelden uit Het Echte Leven worden ontmoedigd indien ze in een trope worden 'gewurmd', echte mensen beschrijven met subjectieve termen of controversieel zijn. Check altijd of een artikel geïndexeerd is onder No Real Life Examples, Please! (Geen Voorbeelden Uit Het Echte Leven, Alsjeblieft!), en hou je er dan ook aan.
  • Ons Inhoudbeleid verbiedt artikelen en voorbeelden over Werken die puur pornografisch zijn of te maken hebben met seksueel misbruik van minderjarigen. Indien je twijfelt: laat het weg of vraag hier om raad.


[Engels: Repair, Don't Respond]

Alternative Title(s): Repair Dont Respond

Top