Follow TV Tropes

Following

Nl / Wikipedia Updater

Go To

Wikipedia doet er alles aan om een reputatie als gezaghebbende bron te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben ze allerlei regels bedacht, zoals beperkingen over hoe "encyclopedisch" een onderwerp moet zijn voor een eigen artikel, de claim dat één bron geen bron is, enzovoorts. Als een veterane Wikipedia-bewerker het eens op TV Tropes waagt, kun je donder op zeggen dat ze een deel van hun cultuur meebrengen.

Dit kan iets slechts zijn, omdat het betekent dat uit gewoonte, of gewoon omdat 'ie niet beter weet, de Wikipedia-veteraan kan blijven steken in zaken die op deze wiki niet uitmaken, en daarmee zelfs doelen van de Wiki tegengaan - denk aan ons humoristisch taalgebruik. Ze kunnen moeilijk doen over taxonomie, zeuren over "vage" en "onduidelijke" bewoordingen (wat gewoon onze schrijfstijl is), of een bron eisen bij een bewering die prima op zichzelf staat.[bron?] Ze zullen veel moeite doen om te allen tijde in een zo objectief mogelijke toon saaie, uitgekauwde en gedetacheerde proza te schrijven.

Bij wiki's delen mensen hetgeen ze weten (of denken te weten) over een onderwerp. Wikipedia is gewoon een van de velen, met z'n eigen doelen en cultuur eromheen, en met alle respect (wat er ook zeker weten is), onze doelen zijn anders, evenals onze cultuur eromheen.

Bij TV Tropes is er niet zoiets als relevantie. Als je iets beweerd zullen we je op je woord geloven, en we vertrouwen erop dat als je het fout hebt iemand anders het zal verbeteren. Wij vinden het belangrijker om leuk, entertainend en bondig te zijn dan muggenzifterig alle puntjes op de ü te zetten.

Als je hier terecht komt vanuit Wikipedia, maak dan gebruik van de dingen die je daar hebt geleerd die hier ook van belang zijn, en bewaar de rest voor die andere wiki. Dus denk niet teveel aan de Threadmodus en gebruik af en toe eens wat Paarse Proza. En, het belangrijkste: heb lol!


[Engels:Wikipedia Behavior]

Top