Follow TV Tropes

Following

Nl / Home Page

Go To

Waar gaat dit over? Deze wiki is een verzameling van trucs voor het schrijven van fictie.

Tropes zijn hulpmiddelen en conventies waarop de schrijver kan vertrouwen dat een lezer in zijn achterhoofd houdt en verwacht. Over het algemeen zijn tropes geen clichés. Het woord cliché betekent namelijk "stereotypish en banaal". Met andere woorden: saai en niet interessant, daar zijn we niet naar op zoek. Wij zijn er om deze tropes te erkennen en ermee te spelen, niet om deze te ondermijnen.

Advertisement:

Deze wiki heet "TV tropes" omdat tv hetgeen is waar we begonnen. Met de jaren hebben wij onze horizon verbreed naar andere media. Tropes is meer dan alleen televisie. Ze weerspiegelen het leven. Kunst, vooral populaire media, doet zijn best om het leven te weerspiegelen, tropes zul je dus overal zien.

Wij zijn geen Wikipedia. We zijn veel informeler. We moedigen aan om makkelijke taal te gebruiken en origineel te wezen. Het begrip noemenswaardig bestaat niet en citaten zijn niet nodigDe kleine lettertjes . Als er via wikimagie geen bewijzen gevonden kunnen worden zal het vervagen en verdwijnen. Tot dan zal deze te vinden zijn via de tropes hoofdindex.

Klik op "Troperville" in het menu linksbovenin een willekeurige pagina om de plekken te vinden waar de tropergemeenschap zich verzamelt om over uiteenlopende dingen te praten.

Advertisement:

Er is een Nederlandse pagina voor Tropes of Legend gestart, op NlVoorDeLol.Legendarische Tropes.

Om bij te houden welke pagina's naar het Nederlands zijn of worden vertaald, is er de index Pagina's in het Nederlands. Hier wordt ook duidelijk gemaakt hoe we de wiki naar het Nederlands vertalen, neem dit dus goed door als je bewerkingen wilt uitvoeren. Voor alle pagina's met de "Nl"-namespace, open deze link.

De momenteel bestaande Nederlandse namespaces zijn:

Ga ervoor en heb plezier!


Top