Follow TV Tropes

Following

Se / Anders Och Mans

Go To

"Vet du varför gynekologer alltid bär fotriktiga sandaler?"

Svensk komikerduo bestående av Anders Johansson och Måns Nilsson. De debuterade i radioprogrammet Wallraff innan de tillsammans startade sitt eget radioprogram Så funkar det 2001. Programmet bestod av att folk ringde in och ställde frågor som Anders och Måns sedan försökte finna svar på.

De gick sedan över till TV, och gjort tre programserier:

Advertisement:

Anders och Måns, började 2003 och gick i två säsonger. Även i detta program undersökte Anders och Måns olika saker, ibland efter förfrågan från tittare. I säsong två blev Christoffer Barnekow tillsatt till programmet av SVTs ledning.

Fråga Anders och Måns var en mer komplett återgång till konceptet i Så funkar det, och gick under hösten 2006. Anders och Måns fick brev med frågor som de sedan sökte svar på, ibland var svaren dock ej helt seriösa (men det var å andra sidan inte frågorna heller).

Succéduon med Anders och Måns sändes 2010, och är till skillnad från tidigare program en ren komediserie. Anders och Måns spelar sig själva och försöker hantera livet efter 30, Måns med gravid flickvän och Anders som försöker ragga på flera tjejer med varierande resultat.

Advertisement:

Anders och Måns spelade även två av huvudrollerna i SVTs och SRs julkalendrar 2008, Skagget I Brevladan och Klappjakten.

Förekommande troper:

  • The Casanova: Anders i Succéduon.
  • I Varje Avsnitt/Stående Skämt: I första säsongen envisas Pernilla Månsson-Colt med att förklara för alla hon talar med att "Det är stor skillnad på att vara programledare för prinsessan Victorias födelsedag och ett ungdomsprogram som Bumerang".
    • Vitsen "Vet du varför gynekologer alltid bär fotriktiga sandaler?" berättas i varje avsnitt i den andra säsongen av Anders och Måns. Åskådarna får dock aldrig höra poängen.

Top

Example of:

/
/

Feedback