Hu / Yu-Gi-Oh!

Takahasi Kazuki mester fantasy-horror mangája egy Muto Yugi nevü fiuról, aki egy ősi egyiptomi kirakós játék megoldásával tudtán kívül felébreszti az alvó fáraó szellemét. Amaz nyomába szegül és őrangyalként bosszút áll az őt érő igazságtalanságokért, úgy, hogy minegyik gonosztevőt valamilyen játékra hívja ki, amely a személyiségüket mérlegeli, majd magas büntetést szab ki azokra akik elbuknak. Idővel ez a téma lassan elmaradt, és a figyelem egy a Magic: The Gathering által ihletett kártyajátékra terelődött, amit a szerző eredetileg csak két fejezetben akart használni.

A Yu-Gi-Oh!-nak két rajzfilm feldolgozása született. Az első a Toei Animation jóvoltából látott napvilágot, és az első hét kötetet dolgozta fel. A második sorozat (mely az amerikai 4kids stúdiónak köszönhetően gyökeres változtatásokkal az egész világon, így Magyarországon is ismertté vált), a Nihon Ad Systems munkája. Ebben a feldolgozásban a kártya játszmák már teljesen átszőtték a cselekményt és még olyan jelenetekbe is belekerültek, amikhez eredetileg semmi közük nem volt.

A Bandai, majd később a Konami cég, felkerolta a kártyajátékot és, enyhén módosítva, a valóságban is megjelentette. Az azóta befejeződött sorozatnak két folytatása is született, már inkább csak a játék reklámozása céljából.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Hu/YuGiOh