troperville

tools

toys


main index

Narrative

Genre

Media

Topical Tropes

Other Categories

TV Tropes Org
random
Kickstarter Message
TV Tropes Needs Your Help
X
Big things are happening on TV Tropes! New admins, new designs, fewer ads, mobile versions, beta testing opportunities, thematic discovery engine, fun trope tools and toys, and much more - Learn how to help here and discuss here.
View Kickstarter Project
Hu: Home Page
A magyar verzió jelenleg fejlesztés alatt áll. Első lépésként a Legendás Toposzokat fordítjuk le. Hogy azután mi lesz, az még a jövő zenéje.

Üdv a TVTropes-on!

"Miről is szól ez az egész?" Ez a wiki a történetmesélés csínját-bínját hivatott összegyűjteni. Mélyet meríteni a történetek fortyogó üstjéből és szemetek elé tárni egy-egy merőkanálnyit a sűrejéből.

A Toposzok olyan eszközök és konvenciók, amikre bármely író bátran támaszkodhat számítva arra, hogy azok megfelelnek a közönség ismereteinek és elvárásainak. Fontos megjegyezni, hogy a toposzok nem klisék. A klisészerűség azt jelenti, hogy valami sztereotip és elcsépelt. Más szavakkal: bugyuta és unalmas. A bugyuta és unalmas dolgok pedig nem igazán érdekelnek minket. Azért vagyunk itt, hogy felismerjük a toposzokat és játsszunk velük, nem pedig azért, hogy gúnyt űzzünk belőlük.

A wiki neve TV Tropes, mert a tévével kezdődött az egész. Persze ennek már jópár éve. Az oldal azóta kibővült, magába olvasztva egyéb médiákat. Mivel az egész művészet (egyik) célja, hogy tükröt tartson a világ elé, toposzok bárhol előfordulhatnak.

Mi nem a Wikipédia vagyunk. Sokkalta közvetlenebbek vagyunk annál. Itt nem kell indokolnod a szócikkeid létjogosultságát és nincs szükség idézetekre sem. Az a szócikk, amelyik nem nyer létjogosultságot a Wikimágia által, csöndben elsorvad és kimúlik. De addig hozzáférhető lesz a Toposzok Listáján. Támogatjuk a színes megfogalmazást és az eredeti gondolatokat (és persze ne vedd a szívedre az esetenkénti beszólásokat).

A magyar nyelvű oldalak (lassan, de biztosan bővülő) listáját az alábbi jegyzékekből érded el:

Ha szívesen részt vennél a magyar fordítás készítésében, vagy kérdésed van, írj a Magyar Fordítók Fórumába! A fordítási alapelveinket itt találod.

Jó mulatást!


Home PageHome PagesHome Page

random
TV Tropes by TV Tropes Foundation, LLC is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.
Permissions beyond the scope of this license may be available from thestaff@tvtropes.org.
Privacy Policy
4079
5