troperville

tools

toys

SubpagesAlBhed
Analysis
Bork
BuffySpeak
Da
DarthWiki
De
ElmerFudd
Eo
Es
FanWorks
Fr
Gangsta
Gr
Gu
Haiku
Hax
He
Headscratchers
Hu
Ia
ImageLinks
It
Laconic
Lat
Lolspeak
Main
Nin
No
Pirate
PlayingWith
Po
Pt
Qu
ROT13
Redneck
SlidingScale
SugarWiki
TranslationParty
Valley
WMG
YMMV
Yoda

main index

Narrative

Genre

Media

Topical Tropes

Other Categories

TV Tropes Org
random
Hu: Home Page
A magyar verzió jelenleg fejlesztés alatt áll. Első lépésként a Legendás Toposzokat fordítjuk le. Hogy azután mi lesz, az még a jövő zenéje.

Üdv a TVTropes-on!

"Miről is szól ez az egész?" Ez a wiki a történetmesélés csínját-bínját hivatott összegyűjteni. Mélyet meríteni a történetek fortyogó üstjéből és szemetek elé tárni egy-egy merőkanálnyit a sűrejéből.

A Toposzok olyan eszközök és konvenciók, amikre bármely író bátran támaszkodhat számítva arra, hogy azok megfelelnek a közönség ismereteinek és elvárásainak. Fontos megjegyezni, hogy a toposzok nem klisék. A klisészerűség azt jelenti, hogy valami sztereotip és elcsépelt. Más szavakkal: bugyuta és unalmas. A bugyuta és unalmas dolgok pedig nem igazán érdekelnek minket. Azért vagyunk itt, hogy felismerjük a toposzokat és játsszunk velük, nem pedig azért, hogy gúnyt űzzünk belőlük.

A wiki neve TV Tropes, mert a tévével kezdődött az egész. Persze ennek már jópár éve. Az oldal azóta kibővült, magába olvasztva egyéb médiákat. Mivel az egész művészet (egyik) célja, hogy tükröt tartson a világ elé, toposzok bárhol előfordulhatnak.

Mi nem a Wikipédia vagyunk. Sokkalta közvetlenebbek vagyunk annál. Itt nem kell indokolnod a szócikkeid létjogosultságát és nincs szükség idézetekre sem. Az a szócikk, amelyik nem nyer létjogosultságot a Wikimágia által, csöndben elsorvad és kimúlik. De addig hozzáférhető lesz a Toposzok Listáján. Támogatjuk a színes megfogalmazást és az eredeti gondolatokat (és persze ne vedd a szívedre az esetenkénti beszólásokat).

A magyar nyelvű oldalak (lassan, de biztosan bővülő) listáját az alábbi jegyzékekből érded el:

Ha szívesen részt vennél a magyar fordítás készítésében, vagy kérdésed van, írj a Magyar Fordítók Fórumába! A fordítási alapelveinket itt találod.

Jó mulatást!


Home PageHome PagesHome Page

random
TV Tropes by TV Tropes Foundation, LLC is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.
Permissions beyond the scope of this license may be available from thestaff@tvtropes.org.
Privacy Policy
4079
5