Fi / Ystävällisen Paha

Suurimman osan ajasta roistoilla on luonne tai tavat, jotka alleviivaavat heidän pahuuttaan. He saattavat potkiskella koiranpentuja huvin vuoksi, olla erityisen tunteettomia(seksiäkin harrastaessaan) tai muuten vain saattavat olla niin hahmottomina esitettyjä ollakseen mitään muuta kuin pahoja.

Sitten on olemassa ystävällisen pahat roistot. Tavallisista, kohteliaista ihmisistä heitä ei erota juuri mikään paitsi se tosiasia, että he haluavat valloittaa maailman tai käyttää ihmissieluja voimistamaan tuomion artefaktiaan. He eivät ole pintahymyilijöitä - suopeus on aito osa heidän luonnettaan, ei pelkkä naamio. Tavallaan tällainen roisto onkin antisankarin vastakohta. Välillä tämän kaltainen roisto voi taputtaa koiraa, muttei epäröi potkaista sitä jykevästi teräskärkisillä saappaillaan, jos se auttaa tavoitteiden saavuttamisessa.

Tämä roisto kutsuu sankarin teelle, tarjoaa tälle tämän lempiruokaa, rupattelee miellyttävästi, yrittää vedota sankarin parempaan luontoon ja vakuuttaa sankarille, ettei hänen suunnitelmansa ole sen arvoinen, että sihen kannattaisi sotkeutua. Jos sankari ei muutakaan mieltään, roisto tietenkin muistuttaa olevansa sittenkin yhä roisto. Kuolonansa saattaa ehkä olla mukana, riippuen siitä miten kiltti roisto oikeasti on kun hänelle laitetaan hanttiin. Sankarin äitimuorin kutsuminen teelle voi tietysti välittää vahvemman viestin.

Melkein aina joko koominen hahmo, karismaa uhkuva Suurenmoinen Paskiainen tai Hyvaaikeinen Ekstremisti, joka oikeasti uskoo olevansa hyvä tyyppi, mutta toisinaan Täydellinen Hirviö kin voi näyttää omaavansa tällaisia ominaisuuksia. Pahalla On Huono Huumorintaju ei päde tähän ja suopeuden ansiosta tällaista roistotyyppiä on helppo 'kehua' epäonnistuneella loukkauksella. Hän pitääkin kaappaamansa vangit tyrmien sijaan koristeellisissa häkeissä.

Vertaa Palkka Roisto on, joka ei välttämättä ole lainkaan paha - hänellä on yksinkertaisesti homma hoidettavana ja jos se vaatii pienten lasten teurastamista tai ihmisten elinikäisten säästöjen varastamista, siitähän hänelle maksetaan. Luo katsaus myös trooppiin Roistot Shoppailemassa, jossa muuten normaalisti paskamaiset roistot demonstroivat ystävällistä käytöstä. Usein Korttia Kantavan Konnan ominaisuus, etenkin ikonisemmissa tulkinnoissa. Vastakohtana Pahan Ystävällinen, roistoille, jotka ovat huvittavia, mutteivät millään tapaa kilttejä tyyppejä.
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Fi/YstavallisenPaha