History Hu / AKetelyekTudatosElfojtasa

26th Mar '16 6:16:57 PM Nebulo
Is there an issue? Send a Message


Samuel Taylor Coleridge, a híres költő mondta egyszer, hogy a dráma "a kételyek pillanatnyi tudatos elfolytása, mely a költői hitté nemesül..."

to:

Samuel Taylor Coleridge, a híres költő mondta egyszer, hogy a dráma "a kételyek pillanatnyi tudatos elfolytása, elfojtása, mely a költői hitté nemesül..."Más szóval az alkotónak nem ''kell'' valósághűségre törekednie, csakis hihetőségre és konzisztenciára (lásd: [[Hu/ANagykonyv A Nagykönyv]]). Ha a szerző túl nagy hiszékenységet vár el a közönségétől, a mű hamarosan [[Hu/EgbekialtoMarhasag Égbekiáltó Marhasággá]] válik. Sci-fi művek esetén ugyanakkor a rajongók többnyire jól elvannak az [[Hu/AltudomanyosMaszlag "inverzen polarizált vákuum"]]-típusú badarságokkal, feltéve, hogy ezek a sztorin belül nem keverednek valóban tudományos kijelentésekkel. A kételyek elfolytása ugyanakkor egy sci-fi esetén is ugyanúgy megtörhető, ha a történet ellentmondásba kerül a saját maga által felállított törvényekkel.

to:

Más szóval az alkotónak nem ''kell'' valósághűségre törekednie, csakis hihetőségre és konzisztenciára (lásd: [[Hu/ANagykonyv A Nagykönyv]]). Ha a szerző túl nagy hiszékenységet vár el a közönségétől, a mű hamarosan [[Hu/EgbekialtoMarhasag Égbekiáltó Marhasággá]] válik. Sci-fi művek esetén ugyanakkor a rajongók többnyire jól elvannak az [[Hu/AltudomanyosMaszlag "inverzen polarizált vákuum"]]-típusú badarságokkal, feltéve, hogy ezek a sztorin belül nem keverednek valóban tudományos kijelentésekkel. A kételyek elfolytása elfojtása ugyanakkor egy sci-fi esetén is ugyanúgy megtörhető, ha a történet ellentmondásba kerül a saját maga által felállított törvényekkel.
This list shows the last 1 events of 1. Show all.
http://tvtropes.org/pmwiki/article_history.php?article=Hu.AKetelyekTudatosElfojtasa