Follow TV Tropes

Following

Nl / Onbedoeld Nachtmerriemateriaal

Go To

https://mediaproxy.tvtropes.org/width/350/https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/easter-fun.jpg
Ja, nu lacht ze nog, maar hoe gaat ze reageren als ze die foto ziet?
Meer afbeeldingen op de Image Links Wiki.
Advertisement:

Onbedoeld Nachtmerriemateriaal verwijst naar dingen in media die mensen bang maken, terwijl ze nooit bedoeld waren om eng te zijn. Iets wat eigenlijk bedoeld was om lollig of plezant te zijn, is zo angstaanjagend dat het publiek er nachtmerries van krijgt. Het komt vooral voor in media voor kinderen of voor alle leeftijden, want kinderen worden (meestal) sneller bang dan volwassenen. Omdat horror echter subjectief is, kan Onbedoeld Nachtmerriemateriaal zowat overal voorkomen.

Kort gezegd: het was niet bedoeld om griezelig te zijn en is toch griezelig.

Onbedoeld Nachtmerriemateriaal kan onder andere het volgende zijn:

Op The Onion A. V. Club kun je deze blogpost vinden. Het is een uitstekende discussie over dit fenomeen en de mogelijke psychologische oorsprong ervan. Bezoek ook eens de website Kinder Trauma — als je durft.

Advertisement:

Contrasteer met Nightmare Retardant, Narm en Faux Horrific. Als het materiaal je misselijk maakt, dan heb je Nausea Fuel. Voor dingen die echt bedoeld zijn om eng te zijn (maar dan ook weer niet te eng) in media voor kinderen, zie Defanged Horrors. Vile Villain, Saccharine Show krijgen we wanneer de schurk dit veroorzaakt in een eerder luchtige show waarin men zo’n personage niet zou verwachten. Als het alleen achteraf gezien eng is, dan hebben we Koelkasthorror.

Gerelateerd: Uncanny Valley

Dit is jargon uit Fan Speak. Zet voorbeelden alsjeblieft op de nachtmerriemateriaal-pagina.


[Engels: Accidental Nightmare Fuel]

Alternative Title(s): Accidental Nightmare Fuel

Top