Follow TV Tropes

Following

Nl / Nintendo-Moeilijk

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/iwbtgscreen_1962.png

"WE ARE NINTENDO. WE CHALLENGE ALL PLAYERS. YOU CANNOT BEAT US."
Advertisement:

De eerste Nintendo Entertainment System stond bekend om twee dingen: het thuis-gamen weer levend maken and het hebben van verschrikkelijk moeilijke games.

In de jaren 80 hadden videogames niet zulke uitgebreide verhaallijnen als nu; Excuus-Verhaaltjes waren de norm. Veel van de voldoening haalde men uit het overwinnen van de gestoord hoge moeilijkheidsgraad in games, al was het maar om op te kunnen scheppen aan hun vrienden. Een berg aan vijanden en onmogelijke sprongen waren niet slechts deel van het spel, ze "waren" het spel. Die games waren niet gewoon moeilijk; ze waren Nintendo-Moeilijk!


De moeilijkheidsgraad van deze games komt meestal voort uit een combinatie van factoren:

Voor meer voorbeelden van Nintendo-moeilijk, zie Klassieke Kutstreken uit Videogames.

Wanneer Nintendo-moeilijk sadistische niveaus bereikt door expres makkelijke sterfmomenten en Trial-and-Error Gameplay toe te voegen, krijg je platformhel en/of kogelhel.

Houd in je achterhoofd dat de moeilijkheidsgraad van een game niks te maken hoeft hebben met hoe de game er esthetisch uitziet, maar ook niet op maat gemaakt is voor jonge kinderen.

Wanneer slechts één of een aantal levels of gebieden van een game Nintendo-moeilijk zijn, heb je waarschijnlijk te maken met dat ene level, een Brutale Bonuslevel of SNK-baas als het het eind betreft. Als een game opeens een onmogelijk hoge moeilijkheidsgraad heeft, waarna de game dat punt nooit meer bereikt, kijk dan naar Moeilijkheidsspike. Voorbeelden van Nintendo-Moeilijke een-tegen-een-CPU-vechters vallen over het algemeen onder De Computer is een Valsspelende Klojo, gezien de gestoord hoge AI van tegenstanders daarbij bijna altijd de boosdoener is. Lol Moet je Verdienen is een veelgehoord argument van voorstanders van zulke absurd lastige games.

De moeilijkheidsrankings van GameFAQs is een goed meetinstrument van de moeilijkheidsgraad zolang 'ie minstens vijftig stemmen heeft. Games mogen de noemer Nintendo-Moeilijk bij zich dragen vanaf ongeveer 3.50, en games met 4.00 vallen onder de moeilijkste games ooit.

Vele arcade-games waren, en zijn nog steeds, Nintendo-moeilijk om ervoor te zorgen dat er zoveel en zovaak mogelijk munten in de machine worden gegoten. Er moet toch geld verdient worden, weet je.

In tegenstelling tot wat sommigen beweren kunnen moderne Nintendo-games nog steeds Nintendo-moeilijk zijn, hoewel het redelijk zeldzaam is.

Nintendo-producten zelf zijn wél moeilijk kapot te maken, maar dat valt onder Hardnekkig als Tonka.

Kennelijk zijn verscheidene klassieke Nintendo-games ook NP-moeilijk, wat ook niet hetzelfde is, maar niettemin zeer interessant.

Het contrapositieve corollarium is Minder Moeilijk Vervolg.


[Engels: Nintendo Hard]

Alternative Title(s): Nintendo Hard

Top

How well does it match the trope?

Example of:

/

Media sources:

/

Report