Follow TV Tropes

Following

Nl / In De Pan Gehakt
aka: Curb Stomp Battle

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/skillvgear2r_7072.png
"Één klap... dat was alles dat nodig was. Één klap, uitgedeeld door één van de machtigste sinews die er bestaat, gevuld door woede en spijt en noodzaak, haalde alle twaalf van de heldhaftige aanvallers neer. Het gebeurde zo snel dat Thok niet eens zeker wist of Brutaka had bewogen. Maar het bewijs lag uitgezaaid over de kamervloer voor hem in de vorm van zes halfdode Toa Nuva en zes mogelijk zeer dode Matoran."
BIONICLE, "Dark Destiny"
Advertisement:

Een gevecht dat extreem eenzijdig is, waarbij de ene kant de andere met weinig moeite gewoon een aframmeling geeft. Over het algemeen gebruikt als een manier om een ​​personage als zeer sterk te definiëren, vooral als de persoon aan de ontvangende kant van het pak slaag bekend staat als erg ruw en taai.

De term "In de pan hakken" refereert naar vlees dat je in stukken hakt voordat het de pan ingaat. Vandaar dat het werd gebruikt om te duiden op soldaten van een vijandelijk leger, die dus figuurlijk in stukken gehakt worden.

Soms wordt dit gedaan voor humor; soms is het een Moment of Awesome.

Soms is het logisch volgens de logica van het verhaal, maar dan gebruiken schrijvers Derde Akte Idiotie om het te voorkomen.

Vergelijk Pendulum-Oorlog, dat is waar beide zijden omstebeurt deze trope op elkaar uitvoeren. In Professioneel Worstelen overlapt dit vaak met Squash Match. Zie Perfecte Overwinning in videogames. Fluitje Van Een Baas, Moeiteloze Baas en Anti-Climaxbaas zijn de typen die het meest waarschijnlijk In De Pan Gehakt worden. Als dit wordt gedaan met de helden, wordt het een Hopeloos Baasgevecht, vaak van een Heldendoder. Vergelijk Doet 'm Niks. Contrasteer Verhaalbrekende Samenwerking. Als de in-de-pan-gehakte erin slaagt een paar goede klappen te geven om te laten zien dat hij of zij niet helemaal hulpeloos is, is het een In de Pan Gehakt Kussen. Een Niet-Terughoudende Afranseling is vergelijkbaar, maar veel realistischer, bruter en gewelddadiger.

Advertisement:

In één Klap Dood is een subtrope die precies is wat er op het etiket staat. Een subtrope voor verkiezingen is Overweldigende Verkiezing. Er Is Geen Kill zoals Overkill is vaak het resultaat van een In de Pan Hakken. Vaak gecombineerd met Het Worf-Effect, wat hierbij wordt versterkt.


Voorbeelden

Anime en Manga
  • Dragon Ball: Aangezien Goku en een aantal van zijn vrienden tot de sterktste vechters in de wereld behoren, is het in het begin van het verhaal regelmatig voorgekomen dat er een tegenstander kwam die dacht dat ze zelf heel wat waren, totdat ze één tik kregen van een hoofdpersonage.
    • Het moment dat Goku in zijn jeugd erachter komt dat hij na een flinke training toch best wel sterk was geworden, gebeurde toen hij een tijdens het toernooi een vechter met een grote bek vloerde, die toen jammerend van de pijn op de grond kwam te liggen. Hoe deed Goku dit? Hij porde hem met zijn vinger. Hij had niet eens de intentie om de ander neer te halen!
  • In JoJo's Bizarre Adventure weet Steely Dan de hoofdpersoon Jotaro ervan te weerhouden hem te slaan door elke klap die Jotaro aan hem geeft, bij Jotaro's opa Joseph aan te laten komen via Steely Dan zijn Stand. Hiervan maakt Steely Dan misbruik door Jotaro te vernederen. Nadat dit probleem verholpen is, timmert Jotaro zijn tegenstander helemaal in mekaar met Star Platinum. Aan één stuk door, drie pagina's lang (of maar liefst 20 seconden in de anime).
  • Advertisement:
  • Richting het einde van Samurai High School doet Habama dit bij drie van de beste studenten, inclusief Tsukiko, die één van de sterkste personages in de serie was. Echter, ze staat daarna weer op, en blijft doorvechten, totdat Kamiyama tussenbeide komt.

[Engels: Curb-Stomp Battle]

Alternative Title(s): Curb Stomp Battle

Top

How well does it match the trope?

Example of:

/

Media sources:

/

Report