Follow TV Tropes

Following

Nl / Het Internet

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/a_sersis_of_tubes_7643.jpg
Uiteindelijk zijn het maar een paar pijpen.Opm. 

"The Internet is a communications tool used the world over where people can come together to bitch about movies and share pornography."

Dat wat je nu gebruikt.

Het internet is een gigantische groep van onderling verbonden computers van over de hele wereld (waaronder de jouwe!) waarmee gebruikers verschillende soorten informatie kunnen verzenden en ontvangen, meestal hypertekst-documenten (via Hyper-Text Transfer Protocol) en andere bestanden (doormiddel van verschillende TC0/IP-protocollen). Deze technologie heeft een revolutie teweeggebracht in alle vormen van mediacommunicatie, van kranten tot films en videogames. Probeer tegenwoordig maar eens een bedrijf, branche of kunstvorm te vinden zonder vertegenwoordiging op het internet. En het internet is echt gigantisch, met meer dan 1 miljard website, waardoor je makkelijk kunt verdwalen op sites als Wikipedia, Facebook, YouTube en TV Tropes. Maar het internet heeft ook een verstopte, louche plek: The Deep Web.

Aanvankelijk werd het internet bedacht (door DARPA) als een manier voor het leger van de Verenigde Staten om zijn verschillende computernetwerken met elkaar te verbinden. Eind jaren 80 werd het openbaar gemaakt. Tijdens de jaren 90 werd het mainstream, en na de millenniumwisseling werd het een cultureel icoon dat een nieuw tijdperk van mondiale communicatie en technologische vooruitgang vertegenwoordigt.

Even een pedante opmerking: het internet en het wereldwijde web zijn geen synoniem van elkaar. Het internet is een zeer fysieke verzameling van computers, servers, routers en de duizenden kilometers aan kabels die worden gebruikt om ze allemaal met elkaar te verbinden. Het web is een systeem van onderling verbonden hypertekst-documenten die op talloze servers over de hele wereld worden gehost. Oftewel: het internet verbindt computers, maar het web verbindt ideeën. De verwarring is echter wel begrijpelijk, gezien het web verantwoordelijk is voor het overgrote deel van het internetverkeer, en het gros van de protocollen uit het pre-webtijdperk, zoals e-mail en bestandoverdrachten, worden tegenwoordig bijna altijd uitgevoerd door een webinterface.

Zie ook tropes voor nieuwe media en Trope-Noemers.


Tropes:


[Engels: The Internet]

Alternative Title(s): The Internet

Top