Follow TV Tropes

Following

Nl / Grote Ham

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/large-ham2_2840.jpg

Advertisement:

Een belachelijk groter dan levensgroot personage, een openbare spreker of orator vol charisma, energie, joie de vivre en poëtisch krachtige toespraken met dramatische gebaren dat een scène aan een miljard stukjes kan verscheuren en transformeert zelfs de meest alledaagse scène in de meest GRANDIOSE. Wordt vaak gespeeld door een gastster met een Internet Movie Database-listing die langer is dan de rest van de cast samen.

Meestal ontbreekt het ze aan een binnenstem, en genieten erg van stoere opschepperij waarbij ze punctuatie en nadruk zullen leggen op ALLES. De eerste regel van de Grote Ham zal dramatisch, onheilspellend zijn, vaak vlak voor de volgende akte en kan bijna altijd worden vervangen door: "Heeft iemand een GROTE HAM besteld?!" Probeer het thuis; het is heel leuk.

Populaire implementaties omvatten: BRIAN BLESSED in Groot-Brittannië, William! Shatner! In! Noord-Amerika en Norio Wakamoto in Japan. Veel grote hammen in het verleden hebben enige ervaring in toneelacteurs en theater: wanneer je poëtisch moet handelen voor de achterste rijen (vooral wanneer het gekoppeld is met muziek) is het logisch. Een buitensporig uiterlijk hebben is nuttig, maar geen vereiste. Hoewel ze vaak mannelijk zijn, kunnen actrices het ook doen, maar het is zeldzamer voor hen. Vaak als een One-Scene Wonder of een sleutel tot succes gecast in shows die So Bad, It's Good zijn.

Advertisement:

Het is gebaseerd op de term "hamacteur", dat wil zeggen iemand die overacteert, maar waar die term is ontstaan ​​is onduidelijk: er is gesuggereerd dat het afkomstig is van het gebruik van hamvet als een goedkope make-up verwijderaar in de oude dagen van theater, of omdat "ham" een afkorting is voor "amateur" (zoals in "ham radio"); Leslie Charteris zei dat het was afgeleid van "Hamlet" in een korte verhaal van The Saint. Een andere mogelijkheid is dat de uitdrukking verwijst naar 'hamfisted', hardhandig en niet delicaat of voorzichtig.

Een van de meest actieve exportindustrieën van het Verenigd Koninkrijk. Als een personage wordt afgebeeld als een Amerikaan in een BBC-serie, is hij waarschijnlijk een van deze. Als in een paar scènes veel Grote Hammen samenkomen, is Ham-to-Ham Combat het meest waarschijnlijke resultaat.

Advertisement:

Grote hammen zijn een erg rijke bron van Vitamine Meme en komen vaak voor in YouTubePoops.

Hoewel Narm hun grootste tekortkoming is, zijn de grote hammen waarschijnlijk afkomstig van Hillshire Narm (Go Keet!) Maar vaker zijn deze acteurs Narm Charm. Een paar momenten van over-acteren maken geen Grote Ham. De acteur moet het personage opzettelijk zo spelen.

Een Grote Ham kan af en toe crazy awesome zijn. Vaak een karaktereigenschap van de Boisterous Bruiser. Schurkachtige Hammen vinden het ook leuk om Drunk on the Dark Side te zijn. Een Smug Super geniet ervan op deze manier zijn macht te tonen.

Merk op dat hoewel het zeldzaam is, men erg hammig kan zijn zonder zijn stem te verheffen. Hammig zijn gaat over de nadruk in wat je zegt (en Milking the Giant Cow in niet geringe mate), en hoewel de nadruk gemakkelijk kan worden aangetoond door No Indoor Voice te hebben, is dit niet de enige manier. Dit maakt de Cold Ham-trope mogelijk.

Als het de instelling zelf is die lijkt te eisen dat ham overvloedig wordt geserveerd, gedompeld in een overvloed aan Hot Blood, omdat het net is hoe de setting werkt, sta je misschien voor een World of Ham: die kunnen zorgen voor geweldig amusement, als je Suspension of Disbelief voldoende elastisch zijn.

Vergelijk Melodrama, Ham and Cheese, Milking the Giant Cow, Camp, Evil Is Hammy, Incoming Ham, The Ham Squad, Ham-to-Ham Combat, Drama Queen, Comical Overreacting.

Contrast Danger Deadpan, The Stoic, Soft-Spoken Sadist, The Quiet One, hoewel Cold Ham overlapping toestaat.

Merk wel op, alleen omdat een personage/acteur hammig is betekent dit niet dat ze slecht of belachelijk zijn - verre van dat!


Voorbeelden

Anime en Manga
  • JoJo's Bizarre Adventure: Iedereen. Er zal altijd de tijd worden genomen om een dramatische monoloog te geven, gepaard met een overdreven lichaamshouding en soms zelfs geschreeuw. Maar over het algemeen is elk woord doorspekt van de dramatiek. Om een paar momenten te geven:
    • DUITSE WETENSCHAP IS 'S WERELDS BESTE!
    • ZA WARUDO!
    • Ik, Giorno Giovanna, heb een droom!

[Engels: Large Ham]

Alternative Title(s): Large Ham

Top