Follow TV Tropes

Following

Nl / Gehersenspoeld

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/fe90bdbf041402d12e9d624b68aa6cc6.png

"Nooit meer zult u in staat zijn om een ​​gewoon menselijk gevoel te hebben. Alles zal dood zijn in u. Nooit meer zult u in staat zijn tot liefde, of vriendschap, of vreugde om te leven, of gelach, of nieuwsgierigheid, of moed, of integriteit. Je zult hol zijn. We zullen je leeg persen en dan zullen we je met onszelf vullen. "
Advertisement:

Één, enkele of alle hoofdpersonen zijn gehersenspoeld om gelukkig weg te zwoegen voor iemand anders en moeten hun herinneringen terugkrijgen om te ontsnappen, meestal bijgestaan ​​door iemand die nog weet wie ze waren (The Power of Love speelt vaak een rol).

De meest leuke, vertraagde variëteit van hersenspoeling is de onschadelijke Manchurian Agent. Als ze mensen aanvallen, is dit een geval van Brainwashed and Crazy. En kijk uit voor dat ene personage in een miljoen die Not Brainwashed is. Of in een echt gruwelijke omgeving, houd de condities Conditioned to Accept Horror in de gaten. Vergelijk met "Body Snatching". Af en toe gedaan via televisie. Mogelijk moet [[deprogram deprogrammering het genezen (zie ook Meat Puppet).

Uiteraard is er Power Perversion Potential in te vinden. Zie ook Kiss Me, I'm Virtual. Vaak gedaan bij de Weak-Willed. Als de helden het doen, is het waarschijnlijk Brainwashing for the Greater Good. Pas op voor intrinsieke geloftes.

Advertisement:

Vaak zal het hersenspoelslachtoffer bij zinnen komen en zich verzetten, waardoor de schurk gedwongen wordt om de geestcontrole aan te sjorren. Soms voeren ze de gehate taak uit, maar huilen ze openlijk als ze dat doen. Dit is niet ver weg van de werkelijkheid, omdat hypnose iemand niet kan dwingen iets te doen waarvan ze sterk denken dat het verkeerd is. Af en toe, zelfs als het personage zich eruit weet te krijgen, zijn niet alle symptomen weg, en de problemen zijn hierdoor de wereld niet uit. Kan de oorzaak zijn van een Face–Monster Turn.


[Engels: Brainwashed]

Alternative Title(s): Brainwashed

Top

Example of:

/
/

Feedback