Follow TV Tropes

Following

Nl / Dat Ene Level
aka: That One Level

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/vgcatslevel.png
Van links naar rechts: "Can't Wait To Be King" uit The Lion King, "The High Road" uit Crash Bandicoot (1996), "Meat Circus" uit Psychonauts.

Sivert Fjeldstad Madsen: Aangezien jij zowat elk spel gemaakt hebt… Heb je Battletoads uitgespeeld?
Heer der Games: Ik neem aan dat je dat tunnel level met die hoverbike bedoelt. Ik, uh… wel, natuurlijk heb ik dat verslagen. Het is toch niet alsof ik of iemand anders een spel zou uitbrengen dat niet uitgespeeld kan worden met gewone menselijke reactietijd.
— Facebook Q&A, Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts
Advertisement:

Je kent ze wel: die momentjes in computerspellen die ervoor zorgen dat je uit pure razernij je controller tegen een muur wilt smijten. Vaak is het die ene baas die berucht is omdat hij zo frustrerend en moeilijk is, maar in dit geval gaat het over een level dat berucht wordt. Verschillende aspecten van het level zorgen ervoor dat het zijn infaam krijgt:

Als je gefrustreerd en woest wordt door een level en het level heeft een of meerdere van bovengenoemde eigenschappen, dan wensen we je veel succes: je bent Dat Ene Level aan het spelen.

Deze levels zijn soms polariserend. Sommige spelers vinden ze ongelofelijk moeilijk, terwijl anderen er geen probleem mee hebben. Dat kan liggen aan de vaardigheid van de speler, bekendheid met bepaalde controls of zelfs gewoon geluk. Dit hangt af van het level. Op forums over computerspellen vind je enorm veel voorbeelden van Dat Ene Level en discussies over die levels flakkeren vaak op tot flame wars.

Dat Ene Level is meestal moeilijk op alle moeilijkheidsgraden, alhoewel dit niet noodzakelijk is voor een level om mee te tellen als Dat Ene Level. Als je speelt op de hoogste moeilijkheidsgraad, dan is een level natuurlijk moeilijk. De kans is echter groot dat Dat Ene Level net zo ergerlijk is op de laagste moeilijkheidsgraad als op de hoogste.

Advertisement:

Ze hebben dan misschien geen bordje aan het begin dat "Welkom in de Hel!" zegt, maar het zou er niet misstaan.

Escortmissies, ijs-levels, onderwater-levels en rioolachtige levels hebben een grote kans om Dat Ene Level te zijn. Zie Brutal Bonus Level voor een optioneel level dat erg moeilijk is.

Zie ook: That One Boss en That One Sidequest. Vergelijk met Ridiculously Difficult Route. Bevat vaak het Last Lousy Point. Contrasteer met Breather Level.

Als je een voorbeeld wilt toevoegen, hou dan rekening dat er op "Ene" in "Dat Ene Level" de nadruk ligt. Als alle of de meeste levels in een computerspel moeilijk zijn, dan heb je Nintendo-Moeilijk. Het level moet wat zijn moeilijkheid betreft ook opvallen in vergelijking met andere levels.


[Engels: That One Level]

Alternative Title(s): That One Level

Top

How well does it match the trope?

Example of:

/

Media sources:

/

Report