Follow TV Tropes

Following

Nl / Alfa Bitch

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/Melissa_TheLibby_401.jpg
Hoe prettig.

"Ik neem als regel van de natuur aan dat alle Amerikaanse middelbare scholen worden geregeerd door een pak snobs, geleid door een uiterst zelfverzekerde jonge vrouw die blond, oppervlakkig, kattig en rijp voor openbare vernedering is. Gevolgd door twee vrienden die haar aanbidden en een beetje korter zijn. "
Roger Ebert, recensie van Sleepover
Advertisement:

Neem je typische setting waarbij tieners betrokken zijn - zeg, een High School - wacht een vestigingsscène of twee of drie, en daar is ze dan. Zie je die aantrekkelijke blonde cheerleader die over haar neus kijkt (vaak letterlijk) en grinnikt naar het sukkelige meisje met een bril? Dat is haar. Vaak is zij de autoriteit van de cheerleading-ploeg en bepaalt wie er in en uit de ploeg is. Immers, wie heeft een coach nodig?

De schurk van menig Teen Drama, de Alfa Bitch is de vrouwelijke tegenhanger van de eikelige sporter, en meestal zijn vriendin; note  wat hij met zijn vuisten doet, doet zij met een scherpe tong en nog scherpere manipulatie. Ze wordt vaak omringd door een blonde meelopende meidengroep die aan haar vastzuigt en zich gedraagt ​​als haar groep trouwe handlangers. Ze is zeer waarschijnlijk een [[Narcissist narcist]], een Drama Queen, een fashionista, een Valley Girl, een verwende puberdochter, een papa's meisje, een aandachttrekker en/of een trotse schoonheid.

Advertisement:

Ze is ook meestal de telg van een vermogend en invloedrijk gezin, de ster van de school of hoofdzus van het invloedrijke studentenvereniginghuis van de universiteit, waardoor ze haar een netwerk van lokale beroemdheid, invloed en rijkdom verschaft aan exploiteren. Ze is ook nogal een verleidster, en bijgevolg vechten alle jongens onderling - soms letterlijk - om haar onderdrukt vriendje te zijn. En als klap op de vuurpijl is ze ook zeer knap. Dit alles laat haar achter met het geloof dat ze kan doen wat ze wil zonder gevolgen. Helaas heeft ze vaak gelijk; de hogere machten zijn niet immuun voor de rijkdom, connecties en invloed van haar familie, en ze kunnen en zullen worden gecorrumpeerd of gedwongen tot het over het hoofd zien van haar slechte gedrag.

Haar natuurlijke vijand is de coole loser-heldin. Wanneer hun eeuwige, jaloerse worsteling over bezittingen, vriendjes en status opnieuw wordt aangewakkerd, zal hiervan geen kwart worden gevraagd of gegeven.

Advertisement:

Meestal de Veronica in een Betty en Veronica-situatie, als ze uberhaupt als liefdesrelatie wordt gepresenteerd. Regelmatig op het Snob-einde van Slobs vs. Snobs. Het is een Gekostumeerd Feest, Ik Zweer!, the Prank Date en de Feest Planning Gambit zijn slechts enkele van de vele vervelende trucjes die ze speelt. Krijgt vaak haar verdiende loon van een lid van haar eigen meidengroep in een De Alfa Bitch In De Rug Steken-moment, of wanneer de Coole Loser terugvecht (soms met een Voorbereide Publieke Bekentenis). Normaal gesproken wordt een Beta Bitch toegevoegd die haar bijstaat in haar verschillende wrede daden.

Als je wat Karakterontwikkeling krijgt, wordt ze een Ontdooiende IJskoningin en groeit het uit tot een verwend snoepje, oftewel een Vriendelijke Alfa Bitch. Deze trope is waarschijnlijk zo gewoon omdat iedereen die niet werd thuisgeschoold iemand als deze kende ... of er één was. Het bestendigt zichzelf omdat meisjes die populair willen worden, kopiëren wat op tv werkt. Ze kunnen zelfs het masker worden.

De meeste voorbeelden vallen in twee soorten:

Als ze niet het cheerleadertype is met de neplach, maar het (meestal) niet-glamoureuze meisje is dat vecht om de beste te zijn in haar klas, is zij de Academische Alfa Bitch. Hoewel bijna altijd een zij, bestaan ​​er zeldzame mannelijke Alfa Bitches (Alfa Eikels genaamd), maar dat is precies dat - zeldzaam. Ze onderscheiden zich van de Sport Eikel doordat ze voornamelijk kattig en manipulatief zijn, in plaats van fysiek bedreigend.

Niet te verwarren met de Gevangenis Alfa Bitch, uitsluitend gevonden in de vrouwengevangenis, wiens pestmethoden veel bruter zijn en wiens doel niet sociale status maar regelrechte dominantie is. De reden dat dit karaktertype meer gehaat wordt dan andere Klootzak-personages kan te maken hebben met haar voorrecht en uiterlijk, zie ook Mary Sue Zak. Contrasteer OnpopulairPopulairPersonage.

En ja, alfa bitches bestaan ​​in het echte leven. Geen nadere uitwerking is nodig.


Examples


[Engels:Alpha Bitch]

Alternative Title(s): Alpha Bitch

Top

Example of:

/
/

Feedback