Follow TV Tropes

Following

NL / Mevr Fanservice

Go To

https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/jessica_rabbit_smoking_9465.jpg
"Ik ben niet stout… Ik ben gewoon zo getekend."

"Heb ik geen prachtig lichaam?! HEB IK GEEN PRACHTIG LICHAAM?!?"
Andrea "Andy" Carmichael tijdens een Heroic BSoD, The Goonies
Advertisement:

Een vrouwelijk personage dat zorgt voor grote porties Fanservice, meestal voor mannen. Dit kan vele vormen aannemen: het personage kan een diepe decolleté hebben, haar buik ontbloten of haar benen laten zien. Daarnaast kan de camera ook de focus leggen op haar rondingen, haar heupen of haar achterwerk, zelfs wanneer ze bedekt zijn.

Haar garderobe is vooral bedoeld om haar figuur te tonen. Haar kledij bestaat dan ook vooral uit bikini’s of badpakken, lingerie, panty’s, erg korte rokjes, erg korte broekjes, Hoge laarzen of stiletto’s en laag uitgesneden jurken of bloesjes. Ze kan ook volledig bedekt zijn en dus geen huid ontbloten, maar haar kostuum zal dan strak genoeg zitten om haar heupen en boezem te accentueren. Ze krijgt bonuspunten als ze The Tease is. Over het algemeen zal ze ook veel verschijnen in merchandise gericht op mannelijke kijkers om hen naar de serie toe te lokken. Vice versa is dat trouwens het geval voor Mr. Fanservice.

Advertisement:

Mevr. Fanservice verschijnt in verschillende soorten en maten:

Advertisement:

In ieder geval is de camera sowieso gek op haar en het publiek moet zo ook over haar denken. De truc is om ervoor te zorgen dat die knappe griet geen statisch personage wordt.

Merk op dat een personage niet per se single moet zijn om Mevr. Fanservice te zijn. Veel van deze personages zijn getrouwd. Voor haar mannelijke tegenpool, zie Mr. Fanservice. Als ze ook de koffer induikt met de meeste andere personages, dan hebben we Really Gets Around of is ze een Good Bad Girl. Ze is het subject van verschillende Double Standard tropes, zeker als ze een goede dosis Character Development of Hidden Depths krijgt naast haar mooie uiterlijk en als het fandom weigert om dit te zien.

Vergelijk met Hello, Nurse! en contrasteer met de Token Wholesome.


[Engels: Ms. Fanservice]

Alternative Title(s): Ms Fanservice

Top

How well does it match the trope?

Example of:

/

Media sources:

/

Report