troperville

tools

toys


main index

Narrative

Genre

Media

Topical Tropes

Other Categories

TV Tropes Org
random
Hu: Varazskutyu
Fluxuskondenzátor - Ééérted?

A varázskütyü olyan mágikus dolog, ami gyakorlatilag bármilyen szerepet kaphat a történetben a szerző kénye-kedve szerint. Ez lehet bármi, nanotechnológia, fluxuskondenzátor, vagy szuperszónikus csavarhúzó. Ja, és Varázskütyüként szolgálhatnak a Zöld Kristályok meg kívánságok is. A lényeg, hogy ez az a dolog, amitől a történet mozgásba lendül. Enélkül a cselekmény azonnal megállna. Lehet tudományos, lehet mágikus, lehet olyan misztikus izé, aminek a működése sem tudományosan sem mágikusan nem magyarázható, de mindez nem is fontos - az olvasó úgysem fogja soha megtudni, hogyan működik a Varázskütyü, a szerző pedig reménykedhet benne, hogy nem is fogja érdekelni. Hiszen végülis tökmindegy hogy a Varázskütyü működésének mi az alapja a lényeg hogy mit csinál.

Ha a Varázskütyü a történetben valami bányászható dolog, vagy épp egy fúrógép pajzsa, akkor inkább Unobtániumról beszélünk.

Vesd össze a következőkkel: A Varázsló Csinálta, Legyintés és Deus ex Machina. Ellentéte a meglehetősen jól definiált Minovszki részecske.

Valóság A TévébenHu/Legendas ToposzokVéresen Komoly
Valóság A TévébenHu/Magyar Toposz JegyzekX Plusz Y

random
TV Tropes by TV Tropes Foundation, LLC is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.
Permissions beyond the scope of this license may be available from thestaff@tvtropes.org.
Privacy Policy
2375
5