Fi / Potkaise Koiraa

http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/dog_kick.JPG
Todiste siitä, että tämä trope on Feodalismia Vanhempi.

Jos kenties unohdit kuka tarinan pahis on.

Kun kirjoittaja haluaa alleviivata tarinan vihollisen ilkeyttä, hänen tarvitsee vain lisätä kohtaus jossa vihollinen tekee jotain ilkeää, ihan vaan puhdasta pahuuttaan. Tyypillisimillään, vihollinen potkaisee vastaantulevaa koiraa. Koiranpotkaisukohtaus voi olla mitä tahansa toisen hahmon haukkumisesta kansanmurhaan, riippuen tekstin vakavuudesta ja mittakaavasta, joten vaikka otsikossa mainitaankin ihmisen paras ystävä, niin tämä trope ei pelkästään rajoitu niiden kaltoin kohtelemiseen. Alunperin Trope tulee lännentarinoista, joissa mustahattu ampuu sheriffin ja apulaisseriffin... ja vielä potkaisee koiraa matkalla ulos.

Taputa Koiraa on koiranpotkaisun vastakohta. Ainoastaan viholliset eivät potki koiria, vaan myös Antisankarit.


Esimerkkejä:

 • Äärimäisenä esimerkkinä, Star Warsin Tarkin ja Darth Vader tuhoavat Alderaan-planeetan vain näyttääkseen mihin Kuolemantähti pystyy. Vaderin harjoittama jatkuva adjutanttiien kuristaminen Voiman avulla on myös hyvä esimerkki puhtaasta koiranpotkinnasta.
 • Vorbis Kiekkomaailma-romaanissa Pienet Jumalat käskee merimiesten tappaa deflfiinin, ja aiemmin käänsi avuttoman kilpikonnan (joka oli itse asiassa jumala Om) selälleen.
  • Teehetki Valkoparta Karjupukki -kirjasta "naulasi koiran kattoon" salamurhatehtävän yhteydessä.
 • Buffy Vamppyyrintappajassa Angelus "naulasi koiranpennun seinään", Gilesin mukaan.
 • Marlo Stannfield sarjassa Langalla käski Chrisin ja Snoopin tappamaan vartijan joka huomautti hänelle näpistelystä.
 • Simpsonit — Mr. Burns halusi tehdä takin Simpsoneitten koiranpennuista. Cruella De Vill elokuvasta 101 dalmatialaista suunnitteli samanlaista laaajennusta vaatekaappiinsa.
 • Videopelissä Final Fantasy VIII, sankarin arkkivihollinen Seifer kuluttaa ensimmäiset pari tuntia pelistä loukkaamalla kaikkia muita hahmoja, käyttäytymällä moukkamaisesti ja kerran kirjaimellisesti potkaisemalla kulkukoiraa. Kun hän kääntyy pahaksi, pelaaja ei luultavasti ole kovin yllättynyt.
 • Kolmannen Pirates of the Caribbean -elokuvan alussa siihen asti vain inhottava ja manipuloiva Cutler Beckett alkaa hirtättämään lapsia, selvästi merkiten hänet sarjan uudeksi pääpahikseksi.
  • Yhden lapsen, jos tarkkoja ollaan, mutta on kai epäilemättä selvää, etteikö sellaisessa ihmisjoukossa olisi useampiakin lapsia. Toinen, inhottava koiranpotkaisuhetki tapahtuu myös, kun Beckett käskee sotilaidensa teloittaa Elizabethin isän siitä syystä, ettei häntä tarvita enää ja hän on liian utelias Silti osa faneista pitää hänestä vaikka hän onkin tarpeettoman julma.


<<|In Finnish|>>

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Fi/PotkaiseKoiraa