troperville

tools

toys


main index

Narrative

Genre

Media

Topical Tropes

Other Categories

TV Tropes Org
random
Fi: Etusivu
Tervetuloa Tv Tropes Wikin suomenkieliseen versioon.

Mistä tässä on oikein kyse? Tv Tropes Wiki on sivusto jonka tavoitteena on listata "trooppeja", kerronallisia rakenteita, joita niin kirjailijat ja käsikirjoittajat, kuin myös esimerkiksi muusikot, taiteilijat ja tämän wikin käyttäjät itse käyttävät luodessaan tarinoita. Monet rakenteista ovat osittain huomaamattomia, kuten Draaman Kaari, jota useimmat käyttävät puheessaan tiedostamattaan. Troopit eivät ole kliseitä, kliseet ovat trooppeja, jotka ovat menettäneet voimansa liiasta käytöstä. Milloin trooppi muuttuu kliseeksi ja muita hyödyllisiä perustietoja löytyy artikkeleista Troopin Elinkaari, Troopin Variaatiot ja Legendaariset Troopit

Käännösprojektista voi keskustella tässä viestiketjussa, josta voi pyytää apua ja lisätietoa.

Englanninkielisen Wikin tarkoituksena on kerätä kaikki troopit, mutta suomenkielisen version vähän vaatimattomampi tavoite on vain selittää tärkeimmät käsitteet suomeksi, omin sanoin, artikkeleita ei ole tarkoitus kääntää suoraan, vaan uudelleenkirjoittaa suomeksi. Lisäksi suomenkieliseen wikiin olisi tarkoitus listata erilaisia suomenkielisiä sarjoja, elokuvia ja kirjoja. Wikin politiikka on Ei Huomattavuutta: kaikki esimerkit kelpaavat, kunhan kyseessä on jossain muodossa julkaistu kirja, tv-sarja, sarjakuva, elokuva, anime tai vaikka Fan Fic. Omaa harkintaa suositellaan kuitenkin käytettäväksi.

Täysi lista tähän asti tehdyistä suomenkielisistä sivuista löytyy sivulta In Finnish.


Deus Ex MachinaIn FinnishHatusta Tempaistu
Home PageHome PagesStartsida

random
TV Tropes by TV Tropes Foundation, LLC is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.
Permissions beyond the scope of this license may be available from thestaff@tvtropes.org.
Privacy Policy
3660
2