->''Ha azon tűnődnél, mit eszik, iszik''
->''Hogy lélegzik egyáltalán''
->''Dőlj, hátra, nyugi, ez csak mese''
->''Maradjon ez talány''
-->-- ''A [[Hu/TRSz3kMantra Tudományos Rejtélyek Színháza 3000]]'' főcímdala

Samuel Taylor Coleridge, a híres költő mondta egyszer, hogy a dráma "a kételyek pillanatnyi tudatos elfojtása, mely a költői hitté nemesül..."

Bármilyen alkotás, beleértve bármilyen írott művet is csak addig lehet sikeres, míg a közönség tudatosan elfojtja felmerülő kételyeit míg olvassa, nézi, hallgatja azt.

Más szóval az alkotónak nem ''kell'' valósághűségre törekednie, csakis hihetőségre és konzisztenciára (lásd: [[Hu/ANagykonyv A Nagykönyv]]). Ha a szerző túl nagy hiszékenységet vár el a közönségétől, a mű hamarosan [[Hu/EgbekialtoMarhasag Égbekiáltó Marhasággá]] válik. Sci-fi művek esetén ugyanakkor a rajongók többnyire jól elvannak az [[Hu/AltudomanyosMaszlag "inverzen polarizált vákuum"]]-típusú badarságokkal, feltéve, hogy ezek a sztorin belül nem keverednek valóban tudományos kijelentésekkel. A kételyek elfojtása ugyanakkor egy sci-fi esetén is ugyanúgy megtörhető, ha a történet ellentmondásba kerül a saját maga által felállított törvényekkel.

A legtöbb akciófilm hajlamos ezzel az elfojtással egész a pofátlanságig visszaélni. A [[Hu/{{Otosfogat}} Föszereplok]] a legnyaktörőbb mutatványokra is képesek - persze csak ha már sikerült megszerezniük a [[Hu/{{Varazskutyu}} Varázskütyüt]].

És persze mint mindig [[Hu/AMenosegTorvenye A Menöség Törvénye]] és a [[Hu/AViccessegTorvenye A Viccesség Törvénye]] ez esetben is fontosabb csaknem minden egyéb józan megfontolásnál.

[[Source:En:WillingSuspensionOfDisbelief]]